Freeform Manager

Freeform Manager software biedt je een geautomatiseerde CNC-generatie, correctie en haalbaarheidsanalyse voor bijvoorbeeld vrije-vorm buizen en profielen die bewerkt worden op onze machines.

Perfect voor vrije-vorm buizen en profielen

Correctie en  haalbaarheidanalyse

Dynobend Freeform Manager software biedt je een geautomatiseerde CNC-generatie, correctie en haalbaarheidsanalyse voor bijvoorbeeld vrije-vorm buizen en profielen die bewerkt worden op onze machines.

Het grote voordeel van ons programma is dat het buigproces volledig in 3D wordt weergegeven op het scherm. Je kunt daarmee simuleren of je programma/buiging haalbaar is met de gereedschappen en machine-geometrie. Simulatie en botsing van de buiging zijn in één stap zichtbaar voor de operator.

Voordelen in één oogopslag, je ‘ROI’:

Kwaliteit

Simulatie van buigen

FreeformManager simuleert het buigproces op een of meerdere virtuele buigmachines.

Het detecteert elke potentiële botsing tussen de buis en de machine en past automatisch het proces zodanig aan dat de optimale buigvolgorde wordt gevonden. Hierdoor kan de buis zonder botsingen gebogen worden. Op voorwaarde dat de buis daadwerkelijk gebogen kan worden.

Spline krommen: Importeren en handmatig maken

Constructiegegevens en profielgegevens van de buis kunnen worden geïmporteerd uit een CAD-systeem voor verdere verwerking via een interface met het IGES-bestandsformaat. Naast het importeren van kromme-verlopen uit CAD-systemen, maakt een geïntegreerde editor het mogelijk om een buis te maken en te bewerken met behulp van de geparametriseerde invoer van buissegmenten. De kromme-verlopen kunnen gebruikt worden voor het buigen van zowel buizen als profielen.

Ondersteuning van combinatiegereedschappen

De software kan ook CNC-gegevens genereren voor bochten met een vaste radius, die worden gemaakt met een of meer buiggereedschappen. Een machine met een combinatiegereedschap kan buizen met een vrije vorm en een vaste radius in één proces maken. De vereiste gegevens voor de gereedschapswissel van het freesgereedschap naar de buigmatrijs worden automatisch gegenereerd door Freeform Manager. Het benodigde gereedschap voor de vaste en de vrije radius wordt automatisch herkend.

Vergelijking en correctie van CNC-gegevens op basis van set-actual

Freeform Manager houdt rekening met alle belangrijke machine-, materiaal- en gereedschapspecifieke parameters bij het genereren van CNC-gegevens. De software biedt interfaces voor meetsystemen, zodat hun gegevens vergeleken kunnen worden met de set-tube. Het resultaat wordt weergegeven als een afwijkingsrapport en wordt gebruikt voor de automatische correctie van de CNC-gegevens. Over het algemeen ligt de buis na de eerste correctie binnen het tolerantiebereik, maar het gecorrigeerde buigproduct kan zo vaak als gewenst continu worden gecorrigeerd. Het resultaat zal de ingestelde buis bij elke iteratie meer en meer benaderen.

Haalbaarheidsanalyse & 3D-simulatie

Het fabricageproces voor een vrije buis kan worden weergegeven als een offline simulatie van de asbewegingen van de machine. Tijdens de simulatie controleert Freeform Manager de geometrie op botsingen met de machine. In geval van botsingen zoekt de software naar alternatieve asbewegingen om de buis botsingsvrij te vervaardigen.

Eenvoudig aanpassen van machinemodel en omgeving

Freeform Manager bevat een eenvoudig te gebruiken 3D-editor waarmee je het volumetrische machinemodel en de bewegingsassen kunt maken of aanpassen.

Daarnaast kun je de omringende objecten, obstakels en muren modelleren die tijdens het buigproces botsingen kunnen veroorzaken met de machine of de buigbuis.

Download de brochure

Download vrijblijvend onze brochure over de Freeform Manager. Laat ons ook weten of we contact met je mogen opnemen om je meer te vertellen over de software.

Mogen we je contacten?